Django con

2019

Tekniset Joululahjaideat Koko Perheelle

Lähettänyt on touko 31, 2018

Tekniset Joululahjaideat Koko Perheelle

On kohta taas joulun alus aika ja joululahjahankintoja tulisi pohtia. Kiire ja stressi painaa päälle, mutta jotain lahjavinkkejä ja ideoita on haettava jostakin. Tässä muutamia ideoita joululahjoiksi, varsinkin tekniikasta innostuneille kuluttajille.

Pelikonsoleista varma valinta

Markkinoille on saapunut tai saapumassa aivan huikeat määrät uutuuksia taas täksi jouluksi. Pelikonsoli markkinoilta ei ole kuulunut vielä mitään, mikä on aika yllättävää sillä monet ovat huomanneet sen olevan helppo kiva lahja koko perheelle, että se uusin Xbox tai uusien Playstation on hankittu yhteiseksi joulun iloksi. Nyt jos uutta konsolia ei joulumarkkinoille saavukaan, mitäs sitten hankitaan? Pelikonsoleihin on mahdollisuus saada tuhansia pelejä, lisäosia, näppäimistöjä, ratteja ja vaikkapa mitä, kunhan osaa vain ottaa huomioon pelaajien mielenkiinnon kohteet ja ikäsuositukset. Nyt buumissa on niin sanottu vanhan ajan pelien ja legendaarisien Nintendo pelien suosio ja pelimarkkinoille onkin saapunut nyt Playstationilta pieni Nintendon kaltainen minipelikonsoli, joka on helppo ottaa autoon mukaan ja sitä voi pelata kaveria vastaan. Molemmille tulee omat ohjaimet ja pieni näyttö, joten peli on tosiaankin helposti kuljetettava ja tästä syystä sopii moneen eri tilanteeseen ja monenlaiselle eri pelaajalle.

Pelikonsoleista varma valinta

Älypuhelimia ja tabletteja

Jos pelimaailmasta ei löydy tarpeellista omalle perheelle tai joululahjan saajalle on toinen suuri ja suosittu vaihtoehto tabletti tai älypuhelin. Älypuhelimen kanssa täytyy kuitenkin olla varovainen, sillä jo pienestä iästä asti on monelle kehittynyt oma tuoteuskollisuus ja perheen teinille ei ehkä kelpaakaan se tietty merkki ja malli vaan toiveissa on säästää johonkin tiettyyn puhelimeen. Siksi yksi suosituksi lahjaksi noussut asia onkin lahjakortti esimerkiksi Giganttiin tai muuhun laitteita ja tekniikkaa myyvään tavarataloon, josta joululahjaksi lahjakortin saaja voi itsenäisesti hankkia juuri sen lempi kännykän tai juuri sen oikean älypuhelimen omiin tarpeisiin. Tabletti markkinoilla yksi uusi kiva asia on se, että lähes kaikkiin tabletteihin on mahdollista asentaa jopa jo 5 eri sormenjälkitunnistuksella toimivaa käyttäjätiliä ja näin lahjana todella toimiva vaikkapa koko perheelle. Jokainen perheenjäsen voi siis asentaa oman käyttäjätilinsä, perheen pienimmille voidaan myös tehdä lukittu lapsitili ja pääsy siis vain lasten omiin sovelluksiin ja vaikkapa peleihin ilman pelkoa, että lapsi käyttää tablettia väärin. Tabletti on kätevä ja monipuolinen älylaite, sillä voi ottaa kuvia ja videoita, pelata, kirjoittaa, katsella vaikkapa Youtube-videoita, soittaa musiikkia. Sen voi ottaa helposti mukaan matkalle ja vaikkapa ripustaa autoon takapenkkiläisten nähtäväksi suoraan universaalilla telineellä. Siitä voi myös vaikkapa katsella reseptejä ja käyttää keittiössä reseptipankkina tai ladata sille kuvia ja pitää sitä digitaalisena valokuvakirjana sukujuhlissa. Se voi toimia piirustusvälineenä lapsille tai muistiona kokouksessa tai vaikka vieraskirjana häissä. Yksi hyvä tabletin käyttöidea onkin ostaa se naimisiin menevälle tai suurempia juhlia järjestävälle henkilölle joululahjaksi, ja jakaa idea eteenpäin siitä, että juhlissa voi vieraat napata itsestään ensin kuvan ja sitten kirjoittaa terveisensä kuvaan tabletin avulla, jolloin muistoksi jää tervehdystekstein kirjailtuja kuvia juhlavieraista. Parempaa muistoa ei voi ollakaan kuin tällainen persoonallinen ja helppo idea. Toki tähän ja moneen muuhunkin luovempaan ideaan täytyy olla riittävän hyvä tabletti jossa on hyvä akun kesto. Akun keston lisäksi tabletin lisävarusteeksi alusta alkaen kannattaa hankkia johdoton laturi, jonka päälle asetettu tabletti latautuu siinä itsestään ja näin saakin tabletille sopivan paikan niin kotoa kuin vieraskirja pöydästä juhlissakin. Edullisimmat tabletit liikkuvat noin muutaman sadan euron hujakoilla ja tehokkaita tietokoneen korvaavia versioita löytää markkinoilta myös.