Django con

2019

Tabletti Käteen Ja Tietokone Unholaan

Lähettänyt on tammi 28, 2018

Tabletti Käteen Ja Tietokone Unholaan

Teetkö satunnaisesti nettisurffailua tai sähköpostin lukua tietokoneelta. Etkö ole vielä valmis siirtymään kokonaan älypuhelimien varaan? Tuntuuko joskus, että tietokone on liian jykevä kapistus käyttöösi ja älypuhelin liian pieni juuri siihen tarkoitukseen kun haluat? Etsitkö jotain niiden väliltä? Tabletti voi olla ratkaisusi!

Mitä tabletilla voi tehdä?

Tabletti on kuin suurempi näyttöinen älypuhelin tai minimalistinen tietokone. Sen käyttötarkoituksia voi olla monia. Tablettiin voi usein myös laittaa sisälle SIM-kortin, jolloin tabletti toimii tarvittaessa puhelimenakin. SIM-kortilla kuitenkin usein varmistetaan internetin saaminen tablettiin, sillä ilman SIM-korttia internetin käyttö on ulkopuolelta jaettavan WI-FI:n varassa. Jos SIM-kortti hankitaan laiteeseen, siihen pitää hankkia silloin mobiili-internet yhteys, jonka avulla laite on verkossa. Tai ilman SIM-korttia tabletille jaetaan esimerkiksi omasta älypuhelimesta mobiilidataverkon kautta internet tai vaikkapa kahvilassa saatavilla olevasta WI-FI yhteydestä. Joskus tablettia halutaan käyttää ilman internet yhteyttä, eli välttämättä verkon luomista ei käytetä ollenkaan. Tabletilla voi siis mennä verkkoon. Verkkoselailun ominaisuudessa tabletilla voi tehdä lähes kaiken saman kuin tietokoneellakin. Ruutu tosin on usein pienempi kuin tietokoneen näyttö ja jotkut toiminnalliset nettisivustot eivät toimi samalla tavalla tabletilla. Esimerkiksi verkkopankki on yleensä sellainen, että tablettiin ensin pitää ladata verkkopankin oma mobiili sovellus ja verkkopankkia voi käyttää tätä kautta, ei siis verkkoselaimen kautta. Tällöin joitakin verkkopankin ominaisuuksia ei kaikkien pankkien sovelluksilla pysty tekemään, mutta tärkeimmät ominaisuudet yleensä mobiilisovelluksista jo löytyvätkin kuten maksaminen, viestin lähetys ja tilitietojen tarkistaminen. Tablettiin saa ladattua yhtä lailla samat sovellukset kuin älypuhelimeenkin. Tabletti siis onkin itseasiassa suuri kokoinen älypuhelin. Kosketusnäyttönsä ansiosta tabletti on helppokäyttöinen, mutta kuitenkin isompi kuin älypuhelin. Verkkosivustoja ja sähköposteja on siis helpompi lukea näytöltä. Tabletti on kevyt ja helposti mukana kulkeutuva laite. Sillä voidaan ottaa ja muokata kuvia, kirjoittaa, verkko selailla, tarkkailla ja vastata sähköposteihin, katsoa elokuvia tai toistaa musiikkia. Mahdollisuuksia on rajattomasti!

Mikä tabletti tulisi valita omaan käyttöön?

 

Tabletteja on kaiken kokoisia, iso kokoiset tabletit soveltuvat parhaiten elokuvien katseluun ja myös esimerkiksi valokuvien katselemiseen sekä muokkaamiseen, mutta niissä täytyy näytön suuruuden mukaan olla silloin myös tehoakin enemmän, jotta se jaksaa pyörittää raskaista ohjelmia. Jos valitaan Android pohjainen tabletti, voi vapaasti ladata ja käyttää lähes kaikkia samoja ohjelmia kuin on Androidin käyttöjärjestelmän puhelimissakin. Tällöin on siis älypuhelimista tuttu Google Play kauppa käytössäsi sovelluksien lataamiseen. Tabletin valinnassa näytön koon ja käyttöjärjestelmän lisäksi kannattaa miettiä tarkoin käyttötarkoitusta akun keston mukaan. Mitä tehokkaampi tabletti ja isompi sekä kirkkaampi näyttö, sen enemmän se toki virtaakin tarvitsee. Akun lataamiseen soveltuvat tableteissa kaikissa myös vara-virtalähteet, joten ensi töikseen tabletin lisälaitteeksi kannattaakin sellainen hankkia. Kun on laadukas isompi kokoinen ladattava lisävirtalähde tai varavirtalähteenä sekä Power Bankkina tunnettu suhteellisen edullinen laite hankittuna on sen mukana kantaminen pieni vaiva jos akun kestoa halutaan pitkittää ilman, että tablettia on laitettava latautumaan sähköpistokkeen päähän. Akun keston lisäksi suoristuskykyä tulisi miettiä selkeästi omiin tarpeisiin sopivaksi, jotta voidaan hyvin tasapainottaa prosessorin ominaisuudet, näytön koko ja akun kesto toisiinsa. Jos käyttö on satunnaista nettiselailua ja viihdekäyttöä, soveltuu pienempi näyttöinen, vähän virtaa kuluttava laite ja jos taas tabletti on kovassa käytössä esimerkiksi kuvan muokkauksen ominaisuudessa, pitää näytössä olla kokoa, prosessorissa tehoa ja akun kestokin sopivaa luokkaa, mutta silloin on budjettikin oltava suurempi sekä tingittävä laitteen painossa

Mikä tabletti tulisi valita omaan käyttöön?