Django con

2019

Parhaat pelikonsolit

Lähettänyt on helmi 24, 2019

Parhaat pelikonsolit

Pelikonsolien maailma on muuttunut huimasti viime vuosien aikana. Yksinkertaisesta pikselimössöstä on tullut huippurealistista teräväpiirtoa ja koko pelikokemus on noussut täysin uusiin ulottuvuuksiin aina äänimaailmaa myöten.

Nuoria miehenalkuja on videopelien maailma kiehtonut aina niiden alkuajoista lähtien ja kiehtoo toki edelleen, mutta pelaajia on kaikissa ikäryhmissä, sukupuoleen katsomatta. Pelien maailma on koukuttava ja ne tarjoavat viihdyttävää ajanvietettä bussia odotellessa, välitunnilla, parturin tuolissa ja pankkiin jonottaessa. Pieneen väliaika pelaamiseen kätevin ja suosituin kapistus onkin ehdottomasti matkapuhelin. Myös käsikonsolit ovat suosiossa. Tällä hetkellä käsikonsolimarkkinoilla hallitsee kaksi valmistajaa Nintendo ja Sony. Nintendo näistä kahdesta huomattavasti suositumpi 2DS- ja 3DS konsoleillaan. Käsikonsolin saa itselleen hintaan 150-200€. Kotikonsolin hankintaa suunnitellessa kannattaa käyttää hetki taustatutkimukseen, jotta tulee valitseeksi juuri omiin pelimieltymyksiin sopivan laitteen. Vaihtoehtoja löytyy, mutta muutamat ovat selvästi suosiossa ylitse muiden. Valinta ei välttämättä olekaan ihan helppo ja siihen vaikuttavat useat eri tekijät. Oma budjetti kannattaa miettiä ensin ja lähteä sitten kartoittamaan, mitä sopivan hintaista on tarjolla. Kannattaa myös muistaa, että kaikki vanhojen konsolien kanssa yhteensopivat pelit eivät välttämättä toimikaan enään uudella laitteella. Myöskään esimerkiksi Xbox konsolin pelejä ei voi pelata Playstation laitteella ja päinvastoin. On myös tärkeää tietää, mikä konsoli tukee parhaiten elokuvien katselua, mikäli aikomuksesi on käyttää laitettasi myös tähän tarkoitukseen. Suosituimmat kotikonsolit tällä hetkellä ovat Sonyn Playstation 4 sekä laitteen versiot Slim ja Pro, Xbox One S ja One X Microsoftilta sekä Nintendon Switch. Jälkimmäisenä mainittu on näistä kaikista matalatehoisin, mutta pelivalikoima on runsas ja etuna on myös laitteessa oleva oma näyttö, joka mahdollistaa myös matkakäytön. Switch on edellä mainituista myös halvin, joten sopii hyvin matalamman budjetin hankinnaksi tai ensimmäiseksi konsoliksi nuorelle pelaajalle.  Mainittakoon vielä plussana, että nettipelaaminen on tällä laitteella vielä toistaiseksi ilmaista, toisin kuin Playstation ja Xbox konsoleilla. Niinsanotusta retropelaamisesta on myös muodostunut erittäin suosittua. Tähän hupiin on muun muassa ilmestynyt Nintendon Classic Mini joka mahdollistaa vanhojen videopelien pelaamisen. Retropelaamisen etuina eivät niinkään ole huippu grafiikat ja kiinnostavat juonenkäänteet, kuin vanhojen pelien nostalgisointi ja keräilyharrastaminen.

Markkinoiden ykkönen

 

Kiinnostavaa on tietenkin, mikä näistä laitteista tällä hetkellä pitelee ykkössijaa kaikkein, niinsanotusti, parhaimpana kotikonsolilaitteena. Lopullinen tuomio jakaa tietysti mielipiteitä, mutta puhtaasti teknisiin ominaisuuksiin vedoten Microsoftin Xbox One X on selvästi markkinoiden tehokkain konsoli. Se on myös erinomainen 4K Blu-ray soitin. Jotta tästä laitteesta saisi varmasti kaiken potentiaalin irti, on hyvä olla kaverina myös varsin laadukas tv sekä lisätallennustilaa. Kyseessä on myös selvästi kallein konsoli ja tästä saakin usein pulittaa reilusti yli 400€. Hyvänä kakkosena tulee Playstation 4 Pro, jonka tehot eivät ihan ylety Xbox One X tasolle, mutta tarjoaa voittajansa tavoin mahdollisuuden 4K- pelaamiseen. Tässä versiossa toimivat kaikki samat pelit kuin tavallisessa PS4 konsolissa ja se tukee myös VR- ominaisuutta. Tämän saa hieman halvempaan hintaan kuin mitä XboxOne X kustantaa, mutta edulliseksi ei PS4 Pro konsoliakaan voi luonnehtia. Yhteenvetona voi todeta, että pelikonsolien ykköset ovat tänä päivänä äärimmäiset huipputasoisia ja takaavat nautinnollisen, visuaalisesti hyvin kehittyneen pelikokemuksen. Pelikonsolit eivät ole halpoja, peleistä puhumattakaan, eivätkä ne leluja taida enää ollakaan, vaan teknologisesti hyvin älykkäitä viihdelaitteita. Pelien valikoima ja kirjo on runsas. Niiden joukosta on helppo löytää mieluisensa, joko yksin pelaamiseen tai kavereiden kanssa kisailuun. On jännittävää nähdä, kuinka paljon konsolipelaaminen vielä voikaan kehittyä ja millainen on markkinoiden seuraava tehotykki.

Markkinoiden ykkönen