Django con

2019

Minkälaiset Kuulokkeet Sopivat Sinulle

Lähettänyt on helmi 18, 2018

Minkälaiset Kuulokkeet Sopivat Sinulle

Nappikuulokkeita on alettu kutsua sanalla in ear-kuulokkeet. Korvan peittävät kuulokkeet ovat tunnetummalta nimeltään around ear-kuulokkeet tai over ear-kuulokkeet. Välimuoto näistä, sellaiset jotka lepäävät korvan päällä kevyesti mutta eivät peitä koko korvaa kutsutaan on ear-kuulokkeiksi. Kuuloke valikoimat, merkit, mallit ja tekniikka ovat olleet suuressa myllerryksessä lähivuodet. Mistä siis tietää, mitkä kuulokkeet itsellensä sopivat kun valikoima on kasvanut kahden erilaisen kuulokkeen väliltä satoihin ellei jopa tuhansiinkin eri malleihin? Tutustu tässä erilaisiin kuuloke mahdollisuuksiin ennen kuin päätä omasi!

Langattomat kuulokkeet ovat nykypäivää

Lähes kaikki kuulokkeet ovat nykyään langattomia Bluetooth-yhdistämisen helppouden ansiosta. Langattomista ei tänä päivänä tarvitsekaan maksaa maltaita tai ainakaan langallisiin versioihinsa verrattuna. Jotkut kuulokkeista ovat täysin langattomia ja osassa on kuitenkin vielä niskatukea jäljellä tai ainakin johto joka yhdistää pienet nappikuulokkeet toisiinsa. Täysin langattomista nappikuulokkeista on tarjolla vaikka minkä muotoista kuuloketta. On sellaisia, jotka tulevat pehmeän tai kovan napin avulla vain korvakäytävälle, mutta niiden istuvuudesta on kiistelty. Toinen vaihtoehto on ollut korvan taakse tuleva pieni lisätuki, joka voi olla loppupelissä paras ratkaisu pysyvyyden osalta ja sitten on korvan sisäpuolelle tuleva korvanapin vieressä oleva lisähakanen tai silikoni joka taas auttaa nappia pysymään jämäkästi paikallaan tämän lisäominaisuuden takia. Isommista kuulokkeista on tarjolla pieniä ja kevyitä ulkomaailman äänet sisäänsä päästäviä kuulokkeita kun taas massiivisia isompia kokonaan eristäviä kuulokkeita. Materiaali on usein keinonahkaa. Kuulokkeet voivat taittua kasaan tai niille voi olla olemassa jonkinlainen säilytyskotelo. Useasti vieläkin mitä isommat kuulokkeet ovat sitä rikkaampi on niiden ääni ja äänen eristys ulkoa tulevalta meteliltä. Mutta äänen ominaisuudet ovat myös kehittyneet hurjasti ja sen takia pelkkä kuulokkeiden koko ei enää ole se ratkaiseva tekijä, miten kuulokkeet käyttäytyvät.

Vastamelu kuulokkeet

Vastamelu kuulokkeet tai taustamelun poistavat kuulokkeet ovat uusi trendi. Aktiivinen vastamelu kuuloke (ACN) tarkoittaa sitä, että kuulokkeissa on kuulokkeiden ulkopuolella pienet mikrofonit, jotka analysoivat ulkopuoleista ääntä reaaliajassa ja sen jälkeen lähettävät neutralisoivaa ääntä takaisin kuulokkeisiin, jotta taustalla oleva häly vaimenee. Junan kilkatus tai lentokoneen suhina poistuu taustalta ja musiikkiin tai muuhun ääneen pystyy keskittymään toden teolla. Taustamelu toimii parhaiten matalampiin ääniin ja korkeita ääniä se ei suodata. Korkeiden äänien suodatus tapahtuu taas passiivisella taustamelun suodattamisella, joka siis tarkoittaa hyvää äänen eristävyyttä ja melua vaimentavan rakenteen avulla tehtyjä muokkauksia kuulokkeissa. Aktiivisissa taustamelu kuulokkeissa tämä ominaisuus on usein itsestään selvää. Markkinoilta löytyy myös aktiivisen taustamelun suodattavia kuulokkeita, jotka ovat in ear eli nappikuuloke tyyliset kuulokkeet. Parhaimmissa around ear aktiivisissa taustamelu kuulokkeissa on myös pienet mikrofonit itse kuulokkeen kupin sisäpuolella, joka vaikuttaa meluun, joka esimerkiksi aiheuttaa kaikua korvan ympärillä olevan kuppimaisen kuulokkeen sisään tai vaikkapa silloin kuulokkeen ääntä eristävään osaan kun käytössä on pipo, lakki tai vaikkapa aurinkolasien sangat tai silmälasien sangat päästävät taustamelun valumaan kupin sisään. Jos tätä ominaisuutta ei ole, ei kupin sisälle pääsevä ääni vaimene ja esimerkiksi hankaava kaulahuivi, joka osuu kuulokkeisiin voi aiheuttaa meluhaittaa vaikka kuulokkeet olisivatkin vastamelu kuulokkeet. Muun muassa Sonyn uusimmat mallit laadukkaimmasta päästää sisältävät tämän ominaisuuden ja ero on selkeä silloin, jos korvakupin reunaa rajoittaa ja sinne päästää melua sisään. Lähes jokaisella valmistajalla on jo omat vastamelu kuulokkeensa, joista kuluttajan on helppo valita omaan budjettiinsa ja päähänsä sopivimmat tarkkaillen myös äänen laatua, vastamelun toimivuutta sekä akun kestoa kuulokkeissa.

Langattomat kuulokkeet ovat nykypäivää