Django con

2019

Kuulokkeista On Moneksi

Lähettänyt on maalis 10, 2018

Kuulokkeista On Moneksi

Kuulokkeiden hankinta kuulostaa helpolta tehtävältä, kunhan vain sopivat korville, ovat kätevät tarkoitus periisi ja istuvat myös hintaluokkaasi. Mutta nykypäivän mahdollisuuksilla ja tekniikan kehittymisellä onkin omat näppinsä pelissä. Astuessasi kauppaan ja saadessasi asiantuntevaa palvelua, voikin kuulokkeiden oston sijasta olla hämmentynyt olo siitä kaikesta mahdollisuuksien sammiosta mitä markkinoilla on sinulle tarjota ja jäädä kuulokkeet kauppaan odottamaan, kunnes olet saanut mieltäsi vaivaavat yksityiskohdat ja satojen vaihtoehtojen, merkkien ja mallien pähkäilyn jonkinlaiseen lopulliseen ostopäätökseesi asti. Tässä artikkelissa kerrotaan hieman tarkemmin siitä, mitä ja minkälaisiin käyttötarkoituksiin erilaisia kuulokkeita voi hankkia ja toivottavasti se auttaa sinua päättämään ja valitsemaan juuri sinun käyttöösi ja käyttötarkoituksiisi sopivat musiikin, äänikirjojen, lenkkeilyn tai urheilun tueksi tarkoitetut kuulokkeet.

Pelaamiseen, musiikin kuunteluun vai lenkille

Kuulokkeet voivat olla käytössä kaiken päivää, tai vaikkapa vain sali kaveriksi. Jotkut tykkäävät kuunnella keskusteluohjelmia, toiset taas pelata. Joskus tarvitsee saada hiljaisuutta ja hankkia lapsille kuulokkeita ja toisten taas saada akustisesta musiikista kaikki irti. Näille kaikille tarkoitusperille on suunniteltu omat välineensä, niin kuin kaikessa muussakin musiikin ja muun harrastuksen parissa. Äänikirjoihin ja keskusteluohjelmiin kannattaa valita sellaiset kuulokkeet, jotka eristävät ulkopuolelta tulevat äänet hyvin ja äänen kirkkaus on tarpeeksi laadukas, jotta puheesta saa hyvin selvää. Matkustamiseen kannattaa taas valita sellaiset kuulokkeet, jotka eristävät ääntä, mutta päästävät kuulutukset busseissa, lennoilla ja muussa liikenteessä läpi mutta samalla poistavat taustamelua, kuten aktiivisen vastamelukuulokkeet. Lapsille on tehty myös omat kuulokkeensa ja niiden desipeli rajoitukset ovat yleensä tarkemmat, jotta herkät lapsen korvat eivät pääse vaurioitumaan liian kovasta melusta. Yleisesti lapsille suunnatuissa kuulokkeissa on 80 desipelin rajoitukset. Pelaamiseen tarkoitetuissa kuulokkeissa puhutaan niin sanotusta tilaäänestä, joissa pelaaja pääsee kuulemaan muun muassa takaa tulevat äänet kuin surround-äänenä ja reagoimaan sivuilla oleviin ääniin erilailla. Pelikuulokkeissa isossa roolissa on myös mikki sekä mahdollisuus muokata äänimaailmaa tai kuulokkeiden ohjelmointia pelin mukaisesti. Langattomat kuulokkeet alkavat olla suuressa suosiossa ja akun kestoon kannattaa kiinnittää paljon huomiota näitä hankkiessa.

Pelaamiseen, musiikin kuunteluun vai lenkille

IP-luokitus ja sen merkitys

Lenkille ja liikunnan harrastamisessa käytettävät laitteet kannattaa valita sen mukaan, varsinkin hikiliikunnassa ja vesiurheilussa, että ne ovat veden, pölyn ja roiskeenkestävät ja jopa mahdollisesti vesitiiviit. Niiden luokituksesta kertoo IP-merkintä. IP-luokitus kertoo luokassa sen, että ovatko kuulokkeet veden ja pölynkestävät. Ensimmäinen kirjain kertoo pölytiiviydestä. Jos IP-merkinnän ensimmäinen kirjain on X, se viestii siitä että kuulokkeet eivät ole pölytiiviitä tai siitä, että pöly ja vieras esineiden tiiviyttä ei ole laitteelle mitattu standardien mukaisesti. 0 kertoo siitä, että laite ei sisällä mitään suojausta. Numero 4 kertoo jo siitä, että laite on suojattu erittäin pieniä kappaleita vastaan. Se kertoo, että halkaisijaltaan yhden millimetrin tai suuremman halkaisijan kappaleita vastaan on laitteella olemassa suojaus. Korkein numero, numero kuusi, kertoo että laite on kokonaan pölytiivis. Toinen numero tai merkintä on vedenkestävyys. Jos vedenkestävyys numeron sijasta merkinnässä on X, se kertoo että laite ei ole vesitiivis tai siitä, että standardin mukaisia testauksia ei ole suoritettu. 0 numero kertoo myös, että suojausta vedeltä ei ole. 3 numero suojaa jo satavaa vettä vastaan. Numero 6 kertoo joka suunnasta tulevasta vedestä tai voimakkaasta vesisuihkusta suojaamista. Numeroista kahdeksikko kestää jo jatkuvan veteen upotuksen ja yleensä merkinnän lisäksi lisämerkinnät kertovat siitä, kuinka pitkäksi aikaa ja kuinka syvälle standardin mukaisesti laitteen voi upottaa.