Django con

Kalleimmat kellot maailmassa

Lähettänyt on loka 13, 2019

Kalleimmat kellot maailmassa

Kellot ovat yksi niistä asusteista, joiden suosio ei ole hiipunut vuosiin. Ne ovat myös yksi maailman kalleimmista asusteista. Merkkien harvinaisia kelloja huutokaupataan miljoonilla euroilla ja kaupasta ostaessa, hinta voi olla päätä huimaava.

Usein asiat, jotka tekevät kellosta kalliin, ovat juuri sen tekotapa, ulkonäkö, sekä tietysti tarina. Kelloja näkee usean vastaantulijan ranteessa, mutta tunnistaisitko itse, jos miljoonien arvoinen kello tulisi vastaan? Moni meistä ei varmasti tätä huomaisi ja siksi voitkin löytää tästä artikkelista ainakin muutaman mielenkiintoisen sekä kalliin kellon tarinan.

Rolex Daytona

Sveitsiläinen kellomerkki Rolex on toiminut vuodesta 1920 lähtien ja valmistaa erilaisia kelloja. Rannekellot ovat erittäin arvostettuja ja yleensä niitä pidetään jopa oman statuksen takia. Vasta vähän aikaa sitten, tämä merkki nousi uutisiin, kun Rolex Daytona huutokaupattiin 17,8 miljoonan dollarin hinnalla. Hinta ei kuitenkaan liittynyt vain kellon tai sen ominaisuuksiin. Nimittäin näyttelijä Paul Newman omisti kyseisen kellon. 60-luvun aikana kello maksoi vain noin 300 dollarin verran ja alun perin niitä valmistettiin vain 12 kappaletta. Huutokaupan jälkeen Rolex on alkanut valmistamaan Daytonasta uusia sarjoja, tietysti suosion vuoksi.

Breguet Grande Marie-Antoinette -taskukello

yksi maailman kalleimmista kelloista

Maailman kolmanneksi kallein kello on Breguet Grande Marie-Antoinette -taskukello. Kellosepät sekä keräilijät ovat olleet siitä kiinnostuneita useiden vuosisatojen ajan. Tunteikas tarina kellon taustalla saa alkunsa 1700-luvulta, kun Ranskan sen hetkisen hallitsijan, Marie-Antoinetten, ihailija tilasi tälle kellon. Ihailija pysytteli salaisena, mutta kello oli sitäkin mysteerisempi. Breguet sai tilauksen kellosta, jonka täytyisi olla niin monimutkainen, että sitä on mahdoton jäljitellä. Vaikuttava kello tilattiin vuonna 1783 ja yksi vaatimuksista oli, että kaikki mahdolliset metalliset osat korvattaisiin kullalla. Valmistus ei tosin ollut niin nopeaa, kuin nykyään, sillä valmistamiseen menikin 44 vuotta. Valitettavasti tarinalla on haikea loppu, sillä pitkän valmistusajan takia Marie-Antoinette ei koskaan saanut kelloa tai edes nähnyt sitä. Kellon tämän hetkinen arvo on 30 miljoonaa dollaria.

Graff Diamonds The Fascination

Maailman toiseksi kallein kello on Graff Diamonds The Fascination ja se on arvoltaan nykyään 40 miljoonaa dollaria. Kello sijaitsee tällä hetkellä Lontoossa ja on ulkonäöltään henkeä salpaavan kaunis. Valkoisia timantteja on aseteltu ympäriinsä, 150 karaatin edestä tietysti. Keskiosassa komeilee päärynän muotoinen timantti, joka on kaiken lisäksi mahdollista irrottaa. Ulkonäkönsä puolesta ei siis ainakaan tarvitse ihmetellä tämän kellon hintaa.

Graff Diamonds Hallucination

Maailman kalleimman kellon titteliä kantaa tällä hetkellä Graff Diamonds Hallucination. Se on arvoltaan tänä päivänä 55 miljoonaa dollaria. Ulkonäöltään se ei ainakaan jätä ketään kylmäksi ja onkin yksi näyttävämpiä asusteita, joita voi edes kuvitella. Toisaalta, uskaltaako näin kallista kelloa edes käyttää, saati koskea siihen. Värikkäitä timantteja on asetettu ympäri kelloa ja kauttaaltaan niitä onkin 110 karaatin edestä. Hauskana lisänä on se, että pelkästään punaisten timanttien keräämiseen kului kaksi vuotta aikaa. Ranneke, jossa timantit ovat, on valmistettu platinasta. Jos ulkonäön puolesta pitäisi arvella, tämä kello voisi sijaita näyttelyn keskellä.

Patek Philippe Supercomplication -taskukello

Viimeisenä esittelemme vielä kellon, joka on saanut tittelin kellojen Mona Lisana. Patek Philippe Supercomplication -taskukello on arvoltaan 24 miljoonaa dollaria ja se on valmistettu 1930-luvun alkupuolella. Monet sanovat sen edelleen olevan maailman monimutkaisin kello ja se sisältääkin monia erilaisia ominaisuuksia. Esimerkiksi ikuinen kalenteri ja jopa New Yorkin taivaankartta ovat mukana kellossa. Taivaankartta näkyy kuin Fifth Avenuelta katsottuna ja sekin huutokaupattiin vuonna 2014.