Django con

Amerikkalaisten suosimat kellot

Lähettänyt on heinä 28, 2020

Amerikkalaisten suosimat kellot

Kellot kuuluvat niin menneeseen aikaan kuin nykyaikaankin. Aika on tärkeä tekijä joka paikassa ja tilanteessa. Ajankulua on tärkeä pystyä seuraamaan jollain tapaa. Helpoin ja kätevin tapa seurata ajankulua lienee rannekello, joka kulkee kaikkialla mukana.

Rannekello on siitä kätevä ettei sitä tarvitse kaivella laukusta ja taskusta esiin, vaan sen näkee suoraan omasta ranteesta. Rannekellon omistajan tarvitsee siis vain tehdä pieni ranneliike ja aikataulu on jo selvillä. Rannekello kertoo aina jotain omistajastaan. Rannekellolla on jonkin asteinen symbolinen merkitys yhteiskunnassa, mitä makeampi ja kalliimpi rannekello kantajallaan on, sen parempi odotetaan hänen yhteyskunnallinen asemansa olevan. Tietysti asia ei näin todellisuudessa ole, mutta joka tapauksessa rannekellolla on monelle ihmiselle suuri merkitys.

Monet amerikkalaiset vaatemerkit ovat muotivaatteiden lisäksi alkaneet myymään saman merkkisiä kelloja. Amerikkalaiset vaatemerkit ovat tehneet erinäisiä sopimuksia eri kellonvalmistajien kanssa, jotka sitten tuottavat sopimuksen ja muodin mukaisia rannekelloja. Useat vaatemerkit, kuten Gant, Calvin Klein tai Tommy Hilfiger, myyvät vaatemerkeille sopivia rannekelloja niin naisten kuin miestenkin mallistoissa. Rannekelloista on tullut jonkinlainen muoti-ilmiö ja niitä myydään niin kelloliikkeissä, hyvin varustetuissa tavarataloissa tai vaatemerkkien omissa putiikeissakin. Nykyään rannekelloja ostetaan entistä enemmän, yhdellä henkilöllä saattaa olla useampi rannekello. Rannekelloja halutaan liittää erilaisiin vaatekokonaisuuksiin.

Amerikkalaiset kellojätit

Yleinen käsitys lienee, että kaikki upeat ja kalliit kellot tulevat Sveitsistä. Sveitsiläiset ovat tehneet tunnetuksi muun muassa Tissot-merkin, Rolex-merkin, IWC-merkin ja Patek Philippe-merkin. Näillä ennen mainituilla merkeillä on suuri arvo, myös yhteiskunnallisessa mielessä. Kukapa ei mielellään kantaisi ranteessaan aitoa vanhaa Rolex-kelloa tai uusinta uutuutta IWC:n luksuskokoelmasta. Sveitsissä on siis useampia maineikkaita kellonvalmistajia, mutta myös monissa muissa maissa valmistetaan kelloja.

Amerikassa toimii myös useita kellonvalmistajia. Yksi suurimmista ja kuuluisimmista amerikkalaisista kellonvalmistajista lienee yritys nimeltä Hamilton Watch Company. Se on ollut markkinoilla jo todella pitkään, aina vuodesta 1892 alkaen. Se on tehnyt paljon kauniita ja komeita kelloja kansalaisilleen. Toki ulkomaanmyyntiin on myös panostettu ja kelloja on myyty myös Amerikan ulkopuolelle suurin määrin. Kyseinen kellomerkki tuli erityisen tunnetuksi vuonna 1972, jolloin kellonvalmistaja toi markkinoille rannekellon nimeltä Pulsar. Tämä Pulsar kello on rannekello, jossa oli digitaalinen näyttö. Digitaalinen näyttö rannekelloissa mullisti ainakin hetkeksi kellomaailman. Digitaalisesta näytöstä kun pystyy katsomaan kellonajan täsmällisen tarkasti, paljon tarkemmin kuin viisarinäyttöisestä kellosta. Tämän jälkeen digitaalinen näyttö tulikin jäädäkseen, eikä se ole poistunut markkinoilta sen jälkeen lainkaan. Kyseisestä kellosta on tehty tähän päivään mennessä jo todella monenlaisia versioita. Myös muut kellonvalmistajat ovat tämän keksinnön jälkeen alkaneet valmistamaan kelloja digitaalisella näytöllä. Tämä Hamilton Watch Companyn esittelemä keksintö oli siis todella mullistava.

Amerikkalaiset kellojätit

Amerikkalaiset kellojätit

Amerikkalaisia kellonvalmistajia löytyy toki myös muita. Yksi vanhimmista amerikkalaisista kelloyrityksistä on Bulova Watch Company. Se tuotti aikanaan mahtavia ja laadukkaita kelloja. Sittemmin yritys on myyty japanilaiselle Citizen yritykselle ja se jatkaa siellä taivaltaan laatukellojen sarjassa. Amerikkalaiset yritykset Elgin ja Waltham Watch Company tuottivat myös aikansa upeita kellomallistoja.

Kellojen uudemmasta sukupolvesta vastaa muun muassa kellonvalmistaja Fossil. Se on amerikkalainen yritys, joka valmistaa klassisia kelloja, vintage-kelloja, erilaisia urheilukelloja ja monenlaisia älykelloja. Älykellot ovat saaneet kellomaailman taas uudistumaan ja ne ovat nousseet kansan todelliseen suosioon pienellä aikaa. Älykelloja valmistavat tänä päivänä useat muutkin yritykset kuten Apple ja Google. Nämä kaksi amerikkalaista jättiä kilpailevat perinteisten kellonvalmistajien kanssa suosiosta. Älykellojen kehittely ja suosio tulee varmasti tulevaisuudessa vielä lisääntymään, koska niiden aikakausi on vielä suhteellisen alussa. Näiden kellojen kehittelyä jatketaan varmasti niin Amerikassa kuin useissa muissakin kelloja valistavissa maissa kuten Sveitsi tai Japani.