Django con

2019

Älykellosta On Moneen

Lähettänyt on touko 20, 2018

Älykellosta On Moneen

Älykellot valtaavat markkinoita ja isot valmistajat panostavat niihin jopa enemmän kuin enää älypuhelimien kehittämiseen. Onko seuraava tulevaisuuden askel siis älykello ja siihen jopa kokonaan siirtyminen älypuhelimista? Voi olla. Aktiivisuusrannekkeiden buumin seurauksena valmistajat huomasivat ihmisten kiinnostuksen vastaavanlaisiin tuotteisiin. Mukana kulkeva pulssin seuranta ja askeleiden mittaus innosti ja edelleen innostaa ihmisiä. Oma terveys nousee mediassa jatkuvasti esille ja teknologian kehityksen myötä omaa terveyttä ja kuntoa on yhä helpompi ja helpompi pitää yllä ja kohentaa ilman ammattilaisen apua. Älykelloja on kehitelty jo ennen aktiivisuusrannekkeita. Kellomaisessa ranteessa kulkevassa laitteessa ei alun perin ollut tarkoitus olla mitään aktiivisuudenmittareita. Laitteen oli tarkoitus vastaanottaa ja lähettää tekstiviestejä ja laitteella piti olla mahdollisuus soittaa ja vastaanottaa puheluita. No, asiat vuosien mittaan muuttuivat ja nykyaikaisen ihmisen puhelu määrät ovat romahtaneet totaalisesti. Puhelimessa puhutaan, mutta enemmissä määrin videopuheluiden, ääniviestien ja sosiaalisen median kautta. Tekstiviestit matkapuhelinverkon kautta ovat myös historiaa, sillä internetsovelluksien kautta tehty chat-keskustelu on mennyt sen edelle. Puhelimien käyttötarkoitus on muuttunut täysin, siitä on tullut informatiivinen tietopankki taskussa, jolla voi maksaa, tehdä päivittäisiä asioita, etsiä tietoa, olla yhteydessä toisiin ja yhteisöllistyä, ottaa kuvia, videoita ja kuunnella musiikkia. Tästä syystä älykellojen suunnittelijat joutuivat ahtaalle yksinkertaisen ideansa monimutkaistuessa näin. Kuluttajan valmius älykelloon ei ole ollut valmiina, sillä tärkeimmät älypuhelimen ominaisuudet eivät ole olleet vielä teknisesti mahdollisia saada älykellon kokoon mahtumaan. Nyt trendinä on kuvaaminen, videokuvaaminen ja niiden jakaminen yleisölle. Tähän leikkiin älykello ei vielä ole tullut mukaan. Mobiilimaksaminen on yksi iso markkinarako älykelloille, lompakon kotiin jättäminen voi olla syy ostaa kallis älykello monelle kuluttajalle.

Markkinarakoa aktiivisuusranneke bisneksestä

Koska aktiivisuuden mittauksesta on tullut niin suosittua, on älykello valmistajien ollut helppo löytää sieltä uudenlaista lähestymistapaa. Rannekkeiden käyttäjät ovat juuri oikeanlainen kohderyhmä, joka voi  levittää älykellojen suosiota eteenpäin suurella joukkorynnäköllä. Tämän takia älykello valmistajat ovat ottaneet aktiivisuuden mittarit, parannelleet niistä omat konseptiinsa sopivat kokonaisuudet ja lähteneet markkinoillaan kertomaan älykellon olevan enemmänkin aktiivisuusranneke mutta monipuolisemmalla sisällöllä. Kellot ovat usein iskunkestäviä, vedenkestäviä ja jopa vesiurheiluun soveltuvia kun taas aktiivisuusrannekkeista vain pieni osa kykenee samaan. Liikunnallisen rannekkeen muodosta on haluttu kuitenkin eroon ja älykellot jäljittelevätkin paremmin normaalia koru-kelloa muotoilultaan sekä yleisilmeeltään. Rannekkeita voi vaihdella, näyttöön saa vaihtaa omanlaisen taustan ja värivaihtoehtoja on useita. Ulkonäöllä on väliä ja design on suuressa roolissa. Älyominaisuudet ovat samaa luokkaa kuin älypuhelimessakin, tosin yksinkertaistettuna sillä kyseessä on todella pieni näyttö. Ja toki kameraominaisuuksia ei olla vielä näin pieneen laitteeseen suunniteltu, mutta luultavasti se ei ole enää myöskään kaukana tekniikan kehittyessä hurjaa vauhtia.

Markkinarakoa aktiivisuusranneke bisneksestä

Älykellolla voi seurata aktiivisuutta, kuunnella sisäänrakennetusta musiikkisoittimesta musiikkia ilman internetyhteyttä, seurata unta, pulssia, kaloreita, askelia, tehdä hengitysharjoituksia, asettaa hälytyksiä ja muistutuksia, ottaa yhteyttä toisiin ja soittaa puheluita, lähettää ja vastaanottaa viestejä sekä sähköpostia. Kellolla voi myös vaikkapa tehdä ohjattuja liikuntasuorituksia tai mitata uinti-iskujenkin määrää, siinä voi olla sydänsähkökäyrä ja maksamisen mahdollisuus. Kellojen kehitys on kuitenkin vielä vaiheessa ja valmistajien hidas herääminen oikeaan tarpeeseen on hidasta. Kelloissa on tulevaisuus ja niiden markkina johtajuus on vielä ratkaisematta ja uudet innostavat ideat etsivät ottajaansa. Ennen ihon alle asennettavia siruja, jotka korvaavat älykellot, on älykello nyt yksi mielenkiintoisimpia lähitulevaisuuden nousevia trendejä.